Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatna tarta ze szparagami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Mąkę wymieszaj z posiekanym masłem, dodaj wodę oraz sól.
Ciasto zagnieć, schłodź w lodówce, po czym rozwałkuj i wylep nim naczynie do tarty. Ponakłuwaj je widelcem, by równo się upiekło.
Piekarnik z termoobiegiem rozgrzej do 200°C. Włóż tartę na środkową półkę i piecz około 20 minut.
Obrane szparagi pokrój i ugotuj w osolonym wrzątku.
Jajka wbij do miseczki. Dodaj śmietanę, starty ser żółty, gorgonzolę, sól oraz pieprz. Całość wymieszaj.
Rozłóż szparagi na gorącej tarcie, zalej je sosem i piecz jeszcze kwadrans.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax