Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatna tarta ze szparagami"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7490
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2447
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7490
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2447
Składniki
Mąkę wymieszaj z posiekanym masłem, dodaj wodę oraz sól.
Ciasto zagnieć, schłodź w lodówce, po czym rozwałkuj i wylep nim naczynie do tarty. Ponakłuwaj je widelcem, by równo się upiekło.
Piekarnik z termoobiegiem rozgrzej do 200°C. Włóż tartę na środkową półkę i piecz około 20 minut.
Obrane szparagi pokrój i ugotuj w osolonym wrzątku.
Jajka wbij do miseczki. Dodaj śmietanę, starty ser żółty, gorgonzolę, sól oraz pieprz. Całość wymieszaj.
Rozłóż szparagi na gorącej tarcie, zalej je sosem i piecz jeszcze kwadrans.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax