Do góry

Dania główne Przepis na:

Dip paprykowy do przekąsek

Dip paprykowy do przekąsek

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5017

Dodano:

Odsłon: 9

Smaczny pomysł na "Dip paprykowy do przekąsek"

Składniki

  • 3 kg czerwonej papryki
  • 200 g cukru
  • 80 g soli
  • 3 płaskie łyżeczki chili
  • 1/2 l oleju
  • 600 g koncentratu pomidorowego
  • 3 liście laurowe
  • 4 posiekane ząbki czosnku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Dip paprykowy do przekąsek

Przygotowanie

  1. Paprykę dokładnie umyj, oczyść z nasion, pokrój w kostkę lub zmiel w maszynce do mięsa. Całość włóż do garnka. Dodaj cukier, sól, chili i olej.

  2. Mieszaj przez 20 minut, aż sos zgęstnieje.

  3. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, liście laurowe i czosnek. Wszystko gotuj jeszcze przez 5 minut.

  4. Gorący sos wlej do wyparzonych słoiczków i zakręć. Nie pasteryzuj. Dip jest idealny do słonych przekąsek oraz do potraw z grilla.

  5. Jolanta Adolf-Pikos z Prószkowa

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń