Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dip paprykowy do przekąsek"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 260
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4972
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4841
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44908
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 522
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 260
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4972
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4841
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44908
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 522
Składniki
Paprykę dokładnie umyj, oczyść z nasion, pokrój w kostkę lub zmiel w maszynce do mięsa. Całość włóż do garnka. Dodaj cukier, sól, chili i olej.
Mieszaj przez 20 minut, aż sos zgęstnieje.
Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, liście laurowe i czosnek. Wszystko gotuj jeszcze przez 5 minut.
Gorący sos wlej do wyparzonych słoiczków i zakręć. Nie pasteryzuj. Dip jest idealny do słonych przekąsek oraz do potraw z grilla.
<strong>Jolanta Adolf-Pikos z Prószkowa</strong>Źródło: Super TV