Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dip pomidorowo -paprykowy"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 52
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 52
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Składniki
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w piórka lub kostkę. Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę oraz czosnek, po chwili dodaj paprykę i smaż, aż warzywa zmiękną. Wlej przecier pomidorowy, wino, ocet, dopraw pieprzem, słodką papryką, cukrem i szczyptą chili. Duś ok. 15 minut, potem całość zmiksuj i udekoruj natką pietruszki. Sos jest doskonały do pieczonych ziemniaków i zapiekanek.Źródło: Show