Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dip pomidorowo -paprykowy"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 371
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 54
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 112
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 160
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17157
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 371
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 54
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 112
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 160
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17157
Składniki
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w piórka lub kostkę. Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę oraz czosnek, po chwili dodaj paprykę i smaż, aż warzywa zmiękną. Wlej przecier pomidorowy, wino, ocet, dopraw pieprzem, słodką papryką, cukrem i szczyptą chili. Duś ok. 15 minut, potem całość zmiksuj i udekoruj natką pietruszki. Sos jest doskonały do pieczonych ziemniaków i zapiekanek.Źródło: Show