Do góry

Dania główne Przepis na:

Dip pomidorowo -paprykowy

Dip pomidorowo -paprykowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915

Dodano:

Odsłon: 13

Przepis wart wypróbowania: "Dip pomidorowo -paprykowy"

Składniki

  • 2 czerwone papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka wytrawnego białego wina
  • 1 łyżka octu z białego wina
  • szczypta chili w proszku
  • 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki
  • 2 łyżeczki cukru
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w piórka lub kostkę. Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę oraz czosnek, po chwili dodaj paprykę i smaż, aż warzywa zmiękną. Wlej przecier pomidorowy, wino, ocet, dopraw pieprzem, słodką papryką, cukrem i szczyptą chili. Duś ok. 15 minut, potem całość zmiksuj i udekoruj natką pietruszki. Sos jest doskonały do pieczonych ziemniaków i zapiekanek.

    Źródło: Show

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń