Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowe hot dogi"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414688
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2384
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414688
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2384
Składniki
Cebule obierz, pokrój w dużą kostkę, posyp sporą szczyptą soli i odstaw na godzinę. Po tym czasie posyp cebulę połową mąki, starannie wymieszaj, odstaw jeszcze na 2-3 minuty. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Cebulę wymieszaj z resztą mąki i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Praż, mieszając, na złoto.
Uprażoną cebulę wyjmuj łyżką cedzakową na wyłożony papierowymi ręczniczkami talerz. Pozostaw do osuszenia. W tym czasie w garnku zagotuj wodę z liściem laurowym. Wrzuć parówki, ugotuj. Bułki podgrzej w piekarniku. Ogórki osącz z zalewy, pokrój w plasterki lub w kostkę.
Do środka każdej bułki nałóż po łyżeczce musztardy. Umieść gorące parówki. Oblej je keczupem (ewentualnie majonezem), obłóż posiekanymi ogórkami konserwowymi i posyp domową prażoną cebulką.
porcje , czas ok. 25 min; porcja – 370 kcal, cena 2,40 zł.Źródło: Świat kobiety