Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowe przetwory. Czereśnie z wanilią"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 254
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 45
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 45
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 254
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 45
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 45
Składniki
Czereśnie myję, dryluję. Wrzucam do garnka i dolewam wodę. Gotuję na średnim ogniu, aż owoce się rozpadną (owoce można też potłuc tłuczkiem lub zostawić w całości).
Dodaję cukry. Gotuję, by się rozpuściły. Zostawiam do przestygnięcia.
Do owoców dodaję Konfiturex i gotuję na średnim ogniu 2-3 min, do momentu wrzenia (co jakiś czas dżem mieszam).
Następnie rozkładam gorący do wyparzonych słoiczków, mocno je zakręcam i odstawiam do wystygnięcia.
65 min • Porcja 190 kcal • Koszt słoiczka ok. 3 zł • Przepis na 3-4 słoiczki.Źródło: Kobieta i życie