Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz pod ziołową kołderką"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Czosnek obierz i pokrój w plastry, cebule drobno posiekaj. Papryczkę chili oczyść z nasion i pokrój w krążki, a boczek w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim boczek. Dorzuć cebulę, czosnek i chili. Wszystko razem podsmażaj przez ok. 5 minut. Następnie dodaj fasolkę i duś, aż będzie miękka.
Odkrój skórkę z kromek chleba tostowego. Środek pokrój w drobną kostkę i dokładnie zmiksuj. Zioła umyj, osusz i dodaj je do miąższu. Następnie połącz ze startą skórką z cytryny i pokrojonym w kostkę masłem (10 dag). Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce.
Dorsza umyj i pokrój na cztery kawałki tej samej wielkości. Na dnie żaroodpornego naczynia ułóż plastry cytryny, resztę masła i rybę. Każdy kawałek dopraw solą, pieprzem i obłóż ziołową masą. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220°C przez ok. 20 minut. Danie podawaj z ziemniakami i sałatką z fasolki.Źródło: Na żywo