Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz pod ziołową kołderką"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Składniki
Czosnek obierz i pokrój w plastry, cebule drobno posiekaj. Papryczkę chili oczyść z nasion i pokrój w krążki, a boczek w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim boczek. Dorzuć cebulę, czosnek i chili. Wszystko razem podsmażaj przez ok. 5 minut. Następnie dodaj fasolkę i duś, aż będzie miękka.
Odkrój skórkę z kromek chleba tostowego. Środek pokrój w drobną kostkę i dokładnie zmiksuj. Zioła umyj, osusz i dodaj je do miąższu. Następnie połącz ze startą skórką z cytryny i pokrojonym w kostkę masłem (10 dag). Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce.
Dorsza umyj i pokrój na cztery kawałki tej samej wielkości. Na dnie żaroodpornego naczynia ułóż plastry cytryny, resztę masła i rybę. Każdy kawałek dopraw solą, pieprzem i obłóż ziołową masą. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220°C przez ok. 20 minut. Danie podawaj z ziemniakami i sałatką z fasolki.Źródło: Na żywo