Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz pod ziołową kołderką"
Czosnek obierz i pokrój w plastry, cebule drobno posiekaj. Papryczkę chili oczyść z nasion i pokrój w krążki, a boczek w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim boczek. Dorzuć cebulę, czosnek i chili. Wszystko razem podsmażaj przez ok. 5 minut. Następnie dodaj fasolkę i duś, aż będzie miękka.
Odkrój skórkę z kromek chleba tostowego. Środek pokrój w drobną kostkę i dokładnie zmiksuj. Zioła umyj, osusz i dodaj je do miąższu. Następnie połącz ze startą skórką z cytryny i pokrojonym w kostkę masłem (10 dag). Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce.
Dorsza umyj i pokrój na cztery kawałki tej samej wielkości. Na dnie żaroodpornego naczynia ułóż plastry cytryny, resztę masła i rybę. Każdy kawałek dopraw solą, pieprzem i obłóż ziołową masą. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220°C przez ok. 20 minut. Danie podawaj z ziemniakami i sałatką z fasolki.Źródło: Na żywo
Tym razem pomysł na dorsza pieczonego w piekarniku w gęstym sosie pomidorowym...
Odsłon: 7283
Chrupiące, świeże bułeczki prosto z pieca, idealne na poranne śniadanie.
Odsłon: 6028
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 94
Chrupiące, świeże bułeczki prosto z pieca, idealne na poranne śniadanie.
Odsłon: 6028
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 94
Składniki
Czosnek obierz i pokrój w plastry, cebule drobno posiekaj. Papryczkę chili oczyść z nasion i pokrój w krążki, a boczek w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim boczek. Dorzuć cebulę, czosnek i chili. Wszystko razem podsmażaj przez ok. 5 minut. Następnie dodaj fasolkę i duś, aż będzie miękka.
Odkrój skórkę z kromek chleba tostowego. Środek pokrój w drobną kostkę i dokładnie zmiksuj. Zioła umyj, osusz i dodaj je do miąższu. Następnie połącz ze startą skórką z cytryny i pokrojonym w kostkę masłem (10 dag). Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce.
Dorsza umyj i pokrój na cztery kawałki tej samej wielkości. Na dnie żaroodpornego naczynia ułóż plastry cytryny, resztę masła i rybę. Każdy kawałek dopraw solą, pieprzem i obłóż ziołową masą. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220°C przez ok. 20 minut. Danie podawaj z ziemniakami i sałatką z fasolki.Źródło: Na żywo
Przepisy Dania główne
Dania główne
Marynowana pierś kurczaka z grilla
Dania główne
Kurczak z groszkiem i marchewką
Dania główne
Pieczony filet z żurawiną
Dania główne
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Marynowana pierś kurczaka z grilla
Pyszna grillowana pierś z kurczaka, wcześniej zamarynowana w lekko czosnkowej...
Odsłon: 64
Kurczak z groszkiem i marchewką
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku or...
Odsłon: 67