Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w pomidorach

Dorsz w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Dorsz w pomidorach"

Składniki

  • 60 dag filetów z dorsza
  • 1/2 kg średnich młodych ziemniaków
  • 1/2 kg pomidorów
  • 2 cebule
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • suszona bazylia
  • świeże oregano
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Dorsz w pomidorach

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i podgotować. Pokroić je na ćwiartki i obsmażyć na oleju na złoty kolor.

  2. Filety z dorsza umyć, oczyścić z ości, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Cebule obrać, pokroić w talarki, obłożyć nimi rybę i wstawić do lodówki na minimum pół godziny.

  3. Pomidory umyć, pokroić na cząstki. Rybę (bez cebuli) ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć pomidorami i ziemniakami, posypać bazylią, skropić oliwą.

  4. Piec pod nakryciem w temperaturze 220°C przez 30 minut. Posypać świeżymi ziołami.

  5. ok. 55 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń