Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz w pomidorach"
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17040
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2460
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4630
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1805
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17040
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2460
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4630
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1805
Składniki
Ziemniaki obrać i podgotować. Pokroić je na ćwiartki i obsmażyć na oleju na złoty kolor.
Filety z dorsza umyć, oczyścić z ości, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Cebule obrać, pokroić w talarki, obłożyć nimi rybę i wstawić do lodówki na minimum pół godziny.
Pomidory umyć, pokroić na cząstki. Rybę (bez cebuli) ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć pomidorami i ziemniakami, posypać bazylią, skropić oliwą.
Piec pod nakryciem w temperaturze 220°C przez 30 minut. Posypać świeżymi ziołami.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium