Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszona fasola z wołowiną"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 716
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 716
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Składniki
Fasolę opłucz, zalej zimną wo dą, zagotuj. Odstaw na 2 godziny. Ugotuj w tej samej wodzie, soląc pod koniec gotowania.
Wołowinę i boczek pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Marchewkę oczyść, pokrój w kostkę. Boczek podsmaż na patelni. Dodaj wołowinę i warzywa, podsmaż. Podlej wodą, duś do miękkości. W połowie duszenia posyp kminkiem i solą.
Mąkę wyrób z niewielką ilością wody. Dodaj do mięsa, wsyp fasolę, dodaj koncentrat, zagotuj. Przypraw.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie