Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszona fasola z wołowiną

Duszona fasola z wołowiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Duszona fasola z wołowiną"

Składniki

  • 25 dag fasoli białej
  • 30 dag wołowiny bez kości
  • cebula
  • marchewka
  • 2 łyżki mąki
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • słodka papryka
  • granulowany czosnek
  • maggi
  • majeranek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Duszona fasola z wołowiną

Przygotowanie

  1. Fasolę opłucz, zalej zimną wo dą, zagotuj. Odstaw na 2 godziny. Ugotuj w tej samej wodzie, soląc pod koniec gotowania.

  2. Wołowinę i boczek pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Marchewkę oczyść, pokrój w kostkę. Boczek podsmaż na patelni. Dodaj wołowinę i warzywa, podsmaż. Podlej wodą, duś do miękkości. W połowie duszenia posyp kminkiem i solą.

  3. Mąkę wyrób z niewielką ilością wody. Dodaj do mięsa, wsyp fasolę, dodaj koncentrat, zagotuj. Przypraw.

  4. Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,30 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń