Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszona fasola z wołowiną"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1241
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 511
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1330
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1241
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 511
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1330
Składniki
Fasolę opłucz, zalej zimną wo dą, zagotuj. Odstaw na 2 godziny. Ugotuj w tej samej wodzie, soląc pod koniec gotowania.
Wołowinę i boczek pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Marchewkę oczyść, pokrój w kostkę. Boczek podsmaż na patelni. Dodaj wołowinę i warzywa, podsmaż. Podlej wodą, duś do miękkości. W połowie duszenia posyp kminkiem i solą.
Mąkę wyrób z niewielką ilością wody. Dodaj do mięsa, wsyp fasolę, dodaj koncentrat, zagotuj. Przypraw.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie