Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dynia faszerowana mielonym mięsem i ryżem"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 193
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 193
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Olej rozgrzej na patelni, włóż mielone mięso i czosnek, oprósz solą i piep rzem, podsmaż. Ryż ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź, wyjmij z torebki.
Dynie oczyść. Odetnij wierzchy, odłóż. Nasiona i włókniste części wydrąż, zostawiając większość miąższu i nienaruszoną skórkę. Kawałek miąższu wytnij, zetrzyj na tarce o dużych oczkach (powinno być ok. 3 łyżek). Środek dyń natrzyj solą i pieprzem.
Mięso, ryż, startą dynię i koncentrat pomidorowy dokładnie wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Farszem napełnij dynie. Przykryj wierzchami, ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Piecz 30 minut w 180°C. Posyp startym serem i wstaw na pół minuty do gorącego piekarnika, by ser się stopił.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie