Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dynia faszerowana mielonym mięsem i ryżem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4378
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34287
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1998
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113697
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4378
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34287
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1998
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113697
Składniki
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Olej rozgrzej na patelni, włóż mielone mięso i czosnek, oprósz solą i piep rzem, podsmaż. Ryż ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź, wyjmij z torebki.
Dynie oczyść. Odetnij wierzchy, odłóż. Nasiona i włókniste części wydrąż, zostawiając większość miąższu i nienaruszoną skórkę. Kawałek miąższu wytnij, zetrzyj na tarce o dużych oczkach (powinno być ok. 3 łyżek). Środek dyń natrzyj solą i pieprzem.
Mięso, ryż, startą dynię i koncentrat pomidorowy dokładnie wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Farszem napełnij dynie. Przykryj wierzchami, ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Piecz 30 minut w 180°C. Posyp startym serem i wstaw na pół minuty do gorącego piekarnika, by ser się stopił.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie