Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Egzotyczna tarta czekoladowa"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 790
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 790
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł.
Ciasto: Wszystkie podane szatkujemy na stolnicy, po czym zagniatamy i chłodzimy co najmniej 60 minut. Ciastem wylepiamy formę do tart, nakłuwamy widelcem, pieczemy 15 minut w temperaturze 190oC.
Krem: Ubijamy śmietankę, dodając śmietan-fix, cukier wanilinowy oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej, chłodną czekoladę. Gdy śmietanka jest sztywna, dokładamy serek mascarpone. Mieszamy do połączenia składników. Krem wykładamy na zimny spód tarty. Dekorujemy osączonymi z syropu owocami.
Wartość odżywcza jednej porcji 353 kcal Białko 5,6 g/Tłuszcz 25 g/Węglowodany 28 g.Źródło: Rewia