Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Egzotyczne placki ziemniaczane z kiełkami mung"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8481
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2973
Polecam.
Odsłon: 1726
Polecam.
Odsłon: 499
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8481
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2973
Polecam.
Odsłon: 1726
Polecam.
Odsłon: 499
Składniki
Obierz ziemniaki i zetrzyj na grubej tarce do misy. Opłucz kiełki i dodaj do ziemniaków. Następnie wlej mleko i wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj.
Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę, dodaj do mieszanki ziemniaczanej. Masę dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Następnie wymieszaj i zagęść mąką.
Na patelni rozgrzej olej, wlej łyżkę ciasta i smaż powoli z obu stron do przyrumienienia. Usmażone placki wyjmij i odsącz na papierowych ręcznikach.
Placki podawaj z dipem śmietanowo-czosnkowym posypane ulubionymi, posiekanymi ziołami.Źródło: Na żywo