Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Farafalle z dynią"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Składniki
Na oleju przesmaż pokrojoną w kostkę dynię, a następnie wrzuć ją do garnka i zalej odrobiną wody, by się dusiła.
Zeszklij posiekaną cebulkę oraz starty imbir. Dopraw solą i dorzuć do dyni.
W rondelku na oleju zeszklij pokrojone pieczarki. Dosyp sól oraz pieprz i dolej śmietankę.
Makaron ugotuj al dente. Rozłóż na nim dynię i polej sosem pieczarkowym. Posyp ziołami.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax