Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farfalle wiosenne można przyrządzać na wiele sposobów. Gdy mamy dostęp do świeżych warzyw, z pewnością po nie sięgniemy, ale w czasie zimowo-wiosennym trzeba posiłkować się np.mrożonkami, które w tym wydaniu smakują znakomicie:). Ponadto żywe kolory pobudzają wyobraźnię i pozostaje nam tylko stwierdzenie: "Viva la pasta"! :)
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 405
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2926
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 405
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2926
Składniki
Ugotować makaron(al dente!)
W międzyczasie, gdy makaron się gotuje rozmrażamy naszą mrożonkę(można to zrobić z mikrofalówce, przekładając ją uprzednio do głębokiego talerza).
W rondlu, lub na dużej patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy mieszankę warzywną i smażymy, mieszając, 1-2 min.
Wlewamy jogurt(połączony wcześniej z bazylią i przeciśniętym przez praskę czosnkiem), mieszamy i gotujemy na małym ogniu ,aż sos nieco zgęstnieje.
Ugotowany al dente makaron wrzucamy do garnka i mieszamy starannie z sosem i serem. Chwilę podgrzewamy, aż ser się roztopi.
Serwujemy na talerze. Smacznego!