Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane placki ziemniaczane. Przepis siostry Anastazji"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Kapustę ugotować, odcisnąć i drobno pokroić. Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać mąkę, cebulę pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę ziemniaczaną połączyć z kapustą, dodać jajo, wymieszać.
Na dobrze rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką ciasto, formować placek i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące z kwaśną śmietaną lub z dowolnym pikantnym sosem.
CZAS: około godziny
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga tradycyjna siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień