Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane placki ziemniaczane. Przepis siostry Anastazji"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10490
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4473
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424137
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10490
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4473
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424137
Składniki
Kapustę ugotować, odcisnąć i drobno pokroić. Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać mąkę, cebulę pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę ziemniaczaną połączyć z kapustą, dodać jajo, wymieszać.
Na dobrze rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką ciasto, formować placek i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące z kwaśną śmietaną lub z dowolnym pikantnym sosem.
CZAS: około godziny
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga tradycyjna siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień