Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane placki ziemniaczane. Przepis siostry Anastazji"
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 209
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 199
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 722
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 209
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 199
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 722
Składniki
Kapustę ugotować, odcisnąć i drobno pokroić. Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać mąkę, cebulę pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę ziemniaczaną połączyć z kapustą, dodać jajo, wymieszać.
Na dobrze rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką ciasto, formować placek i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące z kwaśną śmietaną lub z dowolnym pikantnym sosem.
CZAS: około godziny
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga tradycyjna siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień