Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane placki ziemniaczane. Przepis siostry Anastazji"
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6416
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 340
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13400
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2678
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6416
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 340
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13400
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2678
Składniki
Kapustę ugotować, odcisnąć i drobno pokroić. Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać mąkę, cebulę pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę ziemniaczaną połączyć z kapustą, dodać jajo, wymieszać.
Na dobrze rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką ciasto, formować placek i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące z kwaśną śmietaną lub z dowolnym pikantnym sosem.
CZAS: około godziny
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga tradycyjna siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień