Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane placki ziemniaczane. Przepis siostry Anastazji"
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12352
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 836
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12352
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 836
Składniki
Kapustę ugotować, odcisnąć i drobno pokroić. Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać mąkę, cebulę pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę ziemniaczaną połączyć z kapustą, dodać jajo, wymieszać.
Na dobrze rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką ciasto, formować placek i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące z kwaśną śmietaną lub z dowolnym pikantnym sosem.
CZAS: około godziny
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga tradycyjna siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień