Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filet w sosie z granatu"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10345
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336701
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4153
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10345
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336701
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4153
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423282
Składniki
45 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 2-3 porcje
Mięso myję, osuszam papierowym ręcznikiem. Kroję na dwa płaty. Każdy delikatnie rozbijam i oprószam przyprawami. Panieruję je, zamaczając wpierw w roztrzepanym jajku, następnie w mieszance orzechów, słonecznika i mąki. Piersi smażę na rozgrzanym oleju na złoto.
Robię sos: do wina dodaję pokrojoną w kostkę cebulę, cukier i miód. Podgrzewam, aż płyn zredukuje się o połowę. Wyjmuję ziarna z granatu. Z połowy ziaren wyciskam sok (używam do tego drewnianej pałki) i dodaję go do sosu. Zagęszczam mąką z wodą.
Całość zagotowuję, dodaję resztę ziaren granatu i doprawiam do smaku. Filet porcjuję, układam na talerzach. Polewam sosem.
Delikatne mięso w chrupiącej skorupce ze słodkim sosem. Idealne połączenie. Jadwiga Kwiek z FaściszowejŹródło: Kobieta i życie