Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filet w sosie z granatu"
45 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 2-3 porcje
Mięso myję, osuszam papierowym ręcznikiem. Kroję na dwa płaty. Każdy delikatnie rozbijam i oprószam przyprawami. Panieruję je, zamaczając wpierw w roztrzepanym jajku, następnie w mieszance orzechów, słonecznika i mąki. Piersi smażę na rozgrzanym oleju na złoto.
Robię sos: do wina dodaję pokrojoną w kostkę cebulę, cukier i miód. Podgrzewam, aż płyn zredukuje się o połowę. Wyjmuję ziarna z granatu. Z połowy ziaren wyciskam sok (używam do tego drewnianej pałki) i dodaję go do sosu. Zagęszczam mąką z wodą.
Całość zagotowuję, dodaję resztę ziaren granatu i doprawiam do smaku. Filet porcjuję, układam na talerzach. Polewam sosem.
Delikatne mięso w chrupiącej skorupce ze słodkim sosem. Idealne połączenie. Jadwiga Kwiek z FaściszowejŹródło: Kobieta i życie
To bardzo szybki i smaczny deserek, wprost dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 713
Bardzo Dobre Rogaliki możesz dać dowolne nadzienie kto co wolli Pycha ;)
Odsłon: 52964
Szybki,lekki,bez pieczenia,dla miłośników bananów w sam raz!
Odsłon: 17978
To bardzo szybki i smaczny deserek, wprost dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 713
Bardzo Dobre Rogaliki możesz dać dowolne nadzienie kto co wolli Pycha ;)
Odsłon: 52964
Szybki,lekki,bez pieczenia,dla miłośników bananów w sam raz!
Odsłon: 17978
Składniki
45 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 2-3 porcje
Mięso myję, osuszam papierowym ręcznikiem. Kroję na dwa płaty. Każdy delikatnie rozbijam i oprószam przyprawami. Panieruję je, zamaczając wpierw w roztrzepanym jajku, następnie w mieszance orzechów, słonecznika i mąki. Piersi smażę na rozgrzanym oleju na złoto.
Robię sos: do wina dodaję pokrojoną w kostkę cebulę, cukier i miód. Podgrzewam, aż płyn zredukuje się o połowę. Wyjmuję ziarna z granatu. Z połowy ziaren wyciskam sok (używam do tego drewnianej pałki) i dodaję go do sosu. Zagęszczam mąką z wodą.
Całość zagotowuję, dodaję resztę ziaren granatu i doprawiam do smaku. Filet porcjuję, układam na talerzach. Polewam sosem.
Delikatne mięso w chrupiącej skorupce ze słodkim sosem. Idealne połączenie. Jadwiga Kwiek z FaściszowejŹródło: Kobieta i życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Dania główne
Lasagne z pieczarkami
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 158
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lod...
Odsłon: 138