Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z indyka w rozmarynie"
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 31
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2099
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4099
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 31
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2099
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4099
Składniki
Filet z indyka oraz rozmaryn opłucz, osusz. Gałązki rozmarynu ułóż na mięsie i obwiąż je mocną bawełnianą nitką, formując zgrabną pieczeń. Posmaruj ją olejem. Ułóż w brytfance. Podlej ok. 2/3 szklanki wrzątku. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz 1 godz. i 45 min.
Miód wymieszaj ze sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Mieszanką posmaruj mięso po ok. 1 godz. pieczenia. Warzywa w zależności od rodzaju obierz, oczyść, opłucz. Czosnek i cebule grubo posiekaj, resztę jarzyn pokrój na kawałeczki. Cebule i czosnek zeszklij na oleju.
Dołóż papryki i smaż razem 3 minuty. Następnie dodaj cukinię oraz bakłażan. Duś na małym ogniu, a gdy warzywa będą prawie miękkie, dodaj pomidory z puszki. Jarzynkę gotuj jeszcze ok. 7 minut. Przypraw solą oraz pieprzem. Podawaj do pieczeni.
godz.; Porcja: 840 kcal; Cena porcji: ok. 5,50 zł;Źródło: Naj