Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filet z indyka z grzybami i orzechami"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 749
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 257
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 446
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5476
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 245
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 749
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 257
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 446
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5476
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 245
Składniki
65 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 5 porcji
Grzyby zalewam szklanką wody i odstawiam. Łuskam orzechy. Filet nacieram solą. Czosnek, sok z cytryny i przyprawę do drobiu mieszam z oliwą i nacieram tym filet. Wstawiam go na ok. 2 godz. do lodówki.
Potem obsmażam filet na oleju na rumiano. Dodaję 1/2 szklanki bulionu, odsączone i pokrojone grzyby, orzechy, jałowiec. Duszę, aż mięso zmięknie, dolewając co jakiś czas resztę bulionu. Mięso podaję z ryżem na sypko.
Monika Gajewska-Okonek z BydgoszczyŹródło: Kobieta i życie