Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filet z indyka z grzybami i orzechami"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4247
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416793
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4247
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416793
Składniki
65 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 5 porcji
Grzyby zalewam szklanką wody i odstawiam. Łuskam orzechy. Filet nacieram solą. Czosnek, sok z cytryny i przyprawę do drobiu mieszam z oliwą i nacieram tym filet. Wstawiam go na ok. 2 godz. do lodówki.
Potem obsmażam filet na oleju na rumiano. Dodaję 1/2 szklanki bulionu, odsączone i pokrojone grzyby, orzechy, jałowiec. Duszę, aż mięso zmięknie, dolewając co jakiś czas resztę bulionu. Mięso podaję z ryżem na sypko.
Monika Gajewska-Okonek z BydgoszczyŹródło: Kobieta i życie