Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kurczaka z mięsem mielonym i pieczarkami, posypany żółtym serem warte grzechu.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 156
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3790
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 156
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3790
Składniki
Filety przeciąć wzdłuż i rozbić na cienkie płaty. Mięso mielone doprawić. Pieczarki umyć i oczyścić, pokroić w plastry i udusić z krążkami cebuli. Por pokroić w pół plasterki i wymieszać ze startym żółtym serem.
Spód naczynia żaroodpornego wysmarować masłem, wyłożyć jedną warstwę płatów z kurczaka. Na niej rozprowadzić połowę pieczarek z cebulką. Następnie położyć kupkami mięso mielone i połowę pora z żółtym serem. Na to wyłożyć resztę pieczarek, całość przykryć płatami z kurczaka i pozostałą częścią pora z żółtym serem.
Składniki sosu cebulowego wymieszać. Zalać wierzch zapiekanki. Piec ok. 1 godziny w temp. 170 stopni.