Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 181
Dodano: 26.10.2011
Odsłon: 12442
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Filety przeciąć wzdłuż i rozbić na cienkie płaty. Mięso mielone doprawić. Pieczarki umyć i oczyścić, pokroić w plastry i udusić z krążkami cebuli. Por pokroić w pół plasterki i wymieszać ze startym żółtym serem.
Spód naczynia żaroodpornego wysmarować masłem, wyłożyć jedną warstwę płatów z kurczaka. Na niej rozprowadzić połowę pieczarek z cebulką. Następnie położyć kupkami mięso mielone i połowę pora z żółtym serem. Na to wyłożyć resztę pieczarek, całość przykryć płatami z kurczaka i pozostałą częścią pora z żółtym serem.
Składniki sosu cebulowego wymieszać. Zalać wierzch zapiekanki. Piec ok. 1 godziny w temp. 170 stopni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)