Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety z kurczaka z koperkiem i masłem"
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 144
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 297
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1522
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 144
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 297
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1522
Składniki
Filety z kurczaka umyj, usuń ścięgna, kosteczki i osusz. W każdym filecie natnij z boku kieszonkę. Lekko przypraw.
Koperek posiekaj, wymieszaj z miękkim masłem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Przypraw solą i pieprzem.
Masą napełnij kieszonki w mięsie. Otwory zepnij wykałaczką. Roztrzep jajko. Przygotowane filety obtocz najpierw w mące, potem w jajku, następnie w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż na małym ogniu na złoty kolor. Podaj z ziemniakami z wody oraz surówką, np. z czerwonej kapusty.
Oprócz czosnku do farszu można dodać aromatyczne zioła, np. tymianek, oregano. Zamiast bułki tartej, można obtoczyć filety w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Będą bardziej chrupiące.
<strong>Sylwia Lukasczyk z Zabrza</strong>Źródło: Takie jest życie