Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety z kurczaka z koperkiem i masłem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28181
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28181
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
Filety z kurczaka umyj, usuń ścięgna, kosteczki i osusz. W każdym filecie natnij z boku kieszonkę. Lekko przypraw.
Koperek posiekaj, wymieszaj z miękkim masłem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Przypraw solą i pieprzem.
Masą napełnij kieszonki w mięsie. Otwory zepnij wykałaczką. Roztrzep jajko. Przygotowane filety obtocz najpierw w mące, potem w jajku, następnie w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż na małym ogniu na złoty kolor. Podaj z ziemniakami z wody oraz surówką, np. z czerwonej kapusty.
Oprócz czosnku do farszu można dodać aromatyczne zioła, np. tymianek, oregano. Zamiast bułki tartej, można obtoczyć filety w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Będą bardziej chrupiące.
<strong>Sylwia Lukasczyk z Zabrza</strong>Źródło: Takie jest życie