Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na letni obiad lub kolację
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 992
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3962
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19060
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 992
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3962
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19060
Składniki
Cukinie ze skórką pokroić w kosteczkę. Cebulę czosnek i bazylię drobno posiekać. Mozarellę osączyć i pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać połowę oliwy podsmażyć cukinię z cebulą i czosnkiem przez 3-4 minuty zdjąć z patelni. Jajka rozmieszać widelcem dodać posiekaną bazylię sól pieprz. Pozostałą oliwę rozgrzać na szerokiej patelni wlać masę jajeczną, gdy lekko się zetnie ułożyć na wierzchu warzywa ikostki sera. Przykryć i smażyć na wolnym ogniu 6-8 minut. Podsmażony omlet ostrożnie zsunąć na talerz przykryć drugim talerzem odwrócić i ponownie przełożyć na patelnię. przykryć i smażyć jeszcze 3 minuty. Gotową frittatę pokroić na 8 kawałków (jak tort), każdą porcję przykryć plasterkiem szynki udekorować gałązką bazylii. Podawać z różowym winem.