Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gęsta gulaszowa"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2537
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 662
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 209
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 766
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2537
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 662
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 209
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 766
Składniki
czas ok. 80 min; porcja – 340 kcal, cena 2,90 zł
Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę i obtocz w odrobinie mąki. Zrumień na 2 łyżkach oleju. Marchewkę oraz pietruszkę oczyść, dokładnie umyj, a potem pokrój w plasterki. Obrany seler pokrój w słupki. Posiekaj obraną cebulę oraz ząbki czosnku.
Przygotowane warzywa wrzuć na patelnię z mięsem. Posyp sporą szczyptą słodkiej papryki i krótko przesmaż, ciągle mieszając. Zawartość patelni przełóż do garnka i zalej 2 litrami wody. Dodaj listek laurowy oraz kilka ziaren ziela angielskiego. Gotuj 40 min.
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Dodaj do zupy i gotuj razem jeszcze 20 minut. Gdy ziemniaki będą już miękkie, zapraw całość śmietaną wymieszaną z 2-3 łyżkami koncentratu pomidorowego, odrobiną soli oraz 2 chochelkami zupy.
Zupę gulaszową dokładnie wymieszaj, zdejmij z ognia. Dopraw do smaku solą, pieprzem i mieloną słodką papryką. Podawaj z chlebem.Źródło: Świat kobiety