Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gęsta potrawka z pomidorami"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2056
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2056
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 176
Składniki
Papryki przetnij wzdłuż, usuń nasiona. Ułóż je wraz z pomidorami na natłuszczonej blaszce w piekarniku. Opiecz przez 15 min. Wyjmij, ostudź, zdejmij skórkę. Warzywa pokrój w kostkę.
Mięso przypraw, włóż do dużego, płaskiego naczynia razem z cebulą i podsmaż na odrobinie oleju. Po kilku minutach dodaj ziele, pieprz, podlej bulionem, dołóż liść laurowy, marchew oraz wlej pomidory z papryką (z sokiem).
Duś potrawkę na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, przez mniej więcej godzinę.
Pod koniec duszenia mięso powinno być całkiem miękkie, a sos zredukowany. Jeśli chcesz, możesz go zagęścić odrobiną mąki rozmieszanej w wodzie. Dopraw. Podaj z pieczywem i natką.Źródło: Świat kobiety