Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gęsty chłodnik z jogurtem"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231894
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231894
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Składniki
Wiśnie opłucz na sitku i usuń z nich pestki. Kilka owoców odłóż na bok, by udekorować gotową zupę.
W garnku zagotuj litr wody. Dodaj cukier, trochę soli, skórkę z cytryny i cynamon. Tak doprawioną wodę gotuj około 10 minut.
Do garnka dodaj wcześniej wydrylowane wiśnie. Trzy łyżki mąki rozmieszaj w połowie szklanki wody i dodaj do gotującej się zupy (po 5 min).
Po upływie kolejnych 10 minut dodaj śmietanę wymieszaną z pozostałą mąką. Gotuj przez 5 minut na małym ogniu i zdejmij z kuchenki pozostawiając do wystygnięcia.
Zupę podawaj mocno schłodzoną. Do dekoracji użyj odłożonych wiśni oraz wcześniej przygotowanego jogurtu naturalnego.
Czas przygotowania: 40 minut 349 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień