Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gęsty chłodnik z jogurtem"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10036
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2663
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1808
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 680
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3905
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10036
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2663
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1808
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 680
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3905
Składniki
Wiśnie opłucz na sitku i usuń z nich pestki. Kilka owoców odłóż na bok, by udekorować gotową zupę.
W garnku zagotuj litr wody. Dodaj cukier, trochę soli, skórkę z cytryny i cynamon. Tak doprawioną wodę gotuj około 10 minut.
Do garnka dodaj wcześniej wydrylowane wiśnie. Trzy łyżki mąki rozmieszaj w połowie szklanki wody i dodaj do gotującej się zupy (po 5 min).
Po upływie kolejnych 10 minut dodaj śmietanę wymieszaną z pozostałą mąką. Gotuj przez 5 minut na małym ogniu i zdejmij z kuchenki pozostawiając do wystygnięcia.
Zupę podawaj mocno schłodzoną. Do dekoracji użyj odłożonych wiśni oraz wcześniej przygotowanego jogurtu naturalnego.
Czas przygotowania: 40 minut 349 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień