Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2507
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 269
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 184
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 746
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2507
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 269
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 184
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 746
Składniki
Z kapusty wykrawam głąb i parzę ją wrzątkiem. Gdy liście zmiękną, odrywam je od główki i wycinam grube nerwy. Ryż z kaszą gotuję na sypko.
Piersi kurczaka mielę. Obrane cebule drobno kroję i podrumieniam na oleju. Do miski wrzucam mięso, kaszę, cebulę, ryż, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaję przyprawy i wyrabiam. Farsz nakładam na liście, zawijam w rulonik i zaginam boki.
Dno żaroodpornego naczynia smaruję masłem, układam najmniejsze liście kapusty, a na nie gołąbki. Zalewam niewielką ilością wody i przykrywam liśćmi kapusty. Duszę 2 godziny w piekarniku, w 180oC, pod przykryciem. Podaję z sosem pomidorowym.Źródło: Rewia