Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
robi się je szybciej niż z białej kapusty, a są tak samo pyszne. Na zdjęciu gołąbki nie są jeszcze ugotowane
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 300
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4878
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45057
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 664
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 300
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4878
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45057
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 664
Składniki
w garnku zagotować wodę. Z kapusty zdjąć liście i wkładać po 2-3 do gotującej się wody na ok.0,5 minuty.Ostudzić. Z każdego liścia "ściąć" rdzenie.
Mięso przyprawić,dodać do niego uprzednio ugotowany ryż i wymieszać dokładnie.
Na każdy liść nakładać mięso i zawijać.
Na dnie dużego garnka lub szybkowaru ułożyć ścinki i resztki kapusty(po to,żeby gołąbki nie przywarły do dna podczas gotowania). Ułożyć gołąbki i zalać wodą.Posolić i dodać przecier pomidorowy. Gotować pod przykryciem ok.40-60 minut