Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
robi się je szybciej niż z białej kapusty, a są tak samo pyszne. Na zdjęciu gołąbki nie są jeszcze ugotowane
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 731
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22763
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15137
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4853
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45451
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 731
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22763
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15137
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4853
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45451
Składniki
w garnku zagotować wodę. Z kapusty zdjąć liście i wkładać po 2-3 do gotującej się wody na ok.0,5 minuty.Ostudzić. Z każdego liścia "ściąć" rdzenie.
Mięso przyprawić,dodać do niego uprzednio ugotowany ryż i wymieszać dokładnie.
Na każdy liść nakładać mięso i zawijać.
Na dnie dużego garnka lub szybkowaru ułożyć ścinki i resztki kapusty(po to,żeby gołąbki nie przywarły do dna podczas gotowania). Ułożyć gołąbki i zalać wodą.Posolić i dodać przecier pomidorowy. Gotować pod przykryciem ok.40-60 minut