Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki w sosie kurkowo-koperkowym"
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 49
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 54
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3209
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 49
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 54
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3209
Składniki
90 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 12-14 porcji.
Kaszę gotuję al dente. Z kapusty wycinam głąb, gotuję ją w osolonej wodzie, aż liście zmiękną. Studzę, zdejmuję liście.
Farsz: cebulę siekam, szklę na oleju. Mieszam z mię- sem, kaszą, posiekanymi kur- kami, jajkiem, solą i pieprzem.
Nakładam farsz na liście, zwijam gołąbki. Duszę je (na reszcie liści), podlane bulionem, ok. 25 min.
Sos: podsmażam na maśle posiekaną cebulę, dodaję drobno pokrojone kurki, bulion, duszę ok. 10 min. Dodaję śmietanę, koper, gałkę, sól i pieprz.Źródło: Kobieta i życie