Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki w sosie kurkowo-koperkowym"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 768
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22810
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15226
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4918
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45823
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 768
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22810
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15226
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4918
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45823
Składniki
90 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 12-14 porcji.
Kaszę gotuję al dente. Z kapusty wycinam głąb, gotuję ją w osolonej wodzie, aż liście zmiękną. Studzę, zdejmuję liście.
Farsz: cebulę siekam, szklę na oleju. Mieszam z mię- sem, kaszą, posiekanymi kur- kami, jajkiem, solą i pieprzem.
Nakładam farsz na liście, zwijam gołąbki. Duszę je (na reszcie liści), podlane bulionem, ok. 25 min.
Sos: podsmażam na maśle posiekaną cebulę, dodaję drobno pokrojone kurki, bulion, duszę ok. 10 min. Dodaję śmietanę, koper, gałkę, sól i pieprz.Źródło: Kobieta i życie