Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki w sosie kurkowo-koperkowym"
90 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 12-14 porcji.
Kaszę gotuję al dente. Z kapusty wycinam głąb, gotuję ją w osolonej wodzie, aż liście zmiękną. Studzę, zdejmuję liście.
Farsz: cebulę siekam, szklę na oleju. Mieszam z mię- sem, kaszą, posiekanymi kur- kami, jajkiem, solą i pieprzem.
Nakładam farsz na liście, zwijam gołąbki. Duszę je (na reszcie liści), podlane bulionem, ok. 25 min.
Sos: podsmażam na maśle posiekaną cebulę, dodaję drobno pokrojone kurki, bulion, duszę ok. 10 min. Dodaję śmietanę, koper, gałkę, sól i pieprz.Źródło: Kobieta i życie
Sos z grzybów leśnych, kurek. Sos kurkowy jest idealny jako dodatek do dań z...
Odsłon: 4733
Gołąbki podane z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Odsłon: 2621
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 35
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4544
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 50
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 348
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 167
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 35
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4544
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 50
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 348
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 167
Składniki
90 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 12-14 porcji.
Kaszę gotuję al dente. Z kapusty wycinam głąb, gotuję ją w osolonej wodzie, aż liście zmiękną. Studzę, zdejmuję liście.
Farsz: cebulę siekam, szklę na oleju. Mieszam z mię- sem, kaszą, posiekanymi kur- kami, jajkiem, solą i pieprzem.
Nakładam farsz na liście, zwijam gołąbki. Duszę je (na reszcie liści), podlane bulionem, ok. 25 min.
Sos: podsmażam na maśle posiekaną cebulę, dodaję drobno pokrojone kurki, bulion, duszę ok. 10 min. Dodaję śmietanę, koper, gałkę, sól i pieprz.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Klopsiki z piekarnika
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 167
Rolady z jajecznicą
Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z...
Odsłon: 228