Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Golonki wieprzowe w kminku"
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17076
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4646
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1832
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17076
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4646
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1832
Składniki
Golonki opłucz, włóż do garnka. Zalej wodą, tak by były całkowicie przykryte. Posól do smaku. Cebulę obierz, wbij w nią goździki. Tymianek opłucz, osusz, wraz z cebulą i listkami laurowymi włóż do garnka z golonkami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze przez 2 godziny. Od czasu do czasu usuwaj łyżką pianę, która powstanie na powierzchni wywaru.
Ugotowane golonki wyjmij, osusz. W brytfance rozgrzej olej, zrumień na nim mięso ze wszystkich stron. Miód wymieszaj z kminkiem. Posmaruj nim golonki. Smaż je dalej na dużym płomieniu, aż miód lekko skarmelizuje się. Wtedy mięso podlej bulionem. Duś pod przykryciem przez godzinę.
Dymki oczyść, potnij na połówki. Dodaj do mięsa ok. 20 minut przed końcem duszenia. Gotowe golonki podawaj z kluskami kładzionym albo pyzami. Przed podaniem danie udekoruj listkami natki.
ok. 3 godzin i 30 minut. 1 porcja 970 kcal.Źródło: Tina