Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Golonki wieprzowe w kminku"
Tak pierwszy raz dodałam kminek do buraczków z ciekawości smaku.Powiem wyszły...
Odsłon: 586
Przysmak z golonki wieprzowej, parzony. Idealny do kanapek, bardzo smaczny.
Odsłon: 5870
Galareta zrobiona z tylnych wieprzowych golonek, bez skóry.
Odsłon: 5889
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 166
Szybkie ciasto na zimno -uwielbiane przez dzieci i dorosłych, czyli śmietanow...
Odsłon: 325
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 522
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 71
Jeden z pomysłów na obiad jednogarnkowy dla całej rodziny :) Kurczak na ryżu...
Odsłon: 3597
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 166
Szybkie ciasto na zimno -uwielbiane przez dzieci i dorosłych, czyli śmietanow...
Odsłon: 325
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 522
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 71
Jeden z pomysłów na obiad jednogarnkowy dla całej rodziny :) Kurczak na ryżu...
Odsłon: 3597
Składniki
Golonki opłucz, włóż do garnka. Zalej wodą, tak by były całkowicie przykryte. Posól do smaku. Cebulę obierz, wbij w nią goździki. Tymianek opłucz, osusz, wraz z cebulą i listkami laurowymi włóż do garnka z golonkami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze przez 2 godziny. Od czasu do czasu usuwaj łyżką pianę, która powstanie na powierzchni wywaru.
Ugotowane golonki wyjmij, osusz. W brytfance rozgrzej olej, zrumień na nim mięso ze wszystkich stron. Miód wymieszaj z kminkiem. Posmaruj nim golonki. Smaż je dalej na dużym płomieniu, aż miód lekko skarmelizuje się. Wtedy mięso podlej bulionem. Duś pod przykryciem przez godzinę.
Dymki oczyść, potnij na połówki. Dodaj do mięsa ok. 20 minut przed końcem duszenia. Gotowe golonki podawaj z kluskami kładzionym albo pyzami. Przed podaniem danie udekoruj listkami natki.
ok. 3 godzin i 30 minut. 1 porcja 970 kcal.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Dania główne
Szybki obiad
Dania główne
Naleśniki Ani Starmach
Dania główne
Tanioszki
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Proste w przygotowaniu i pyszne.
Odsłon: 9
Szybki obiad
Szybki obiad z trzech składników? Dodaj do nich ulubione zioła i gotowe! Taki...
Odsłon: 107887