Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gorąca kanapka z mięsem"
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1557
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 694
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 679
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 268
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1557
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 694
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 679
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 268
Składniki
Umytą papryczkę chili przekrój, usuń pestki, drobno pokrój. Wymieszaj z mięsem mielonym. Ser typu camembert pokrój na małe kawałki. Dodaj do masy mięsnej.
Całość starannie wyrób, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Uformuj cztery kotlety. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety, usmaż z dwóch stron na złoty kolor.
Bułki włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Przypiekaj 2 minuty. Możesz też przekroić je na połówki, a potem podsmażyć (miękką stroną) na rozgrzanej suchej patelni.
Czerwoną cebulę obierz, pokrój w krążki. Spodnią część każdej bułki obłóż opłukaną sałatą i cebulą. Nałóż część żurawiny, kotlety i plasterki żółtego sera. Na serze umieść resztę żurawiny oraz sałaty. Przykryj wierzchnimi częściami bułek.
Czas ok. 30 min; porcja – 840 kcal, cena 5,10 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety