Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gorąca kanapka z mięsem"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15539
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15539
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Umytą papryczkę chili przekrój, usuń pestki, drobno pokrój. Wymieszaj z mięsem mielonym. Ser typu camembert pokrój na małe kawałki. Dodaj do masy mięsnej.
Całość starannie wyrób, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Uformuj cztery kotlety. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety, usmaż z dwóch stron na złoty kolor.
Bułki włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Przypiekaj 2 minuty. Możesz też przekroić je na połówki, a potem podsmażyć (miękką stroną) na rozgrzanej suchej patelni.
Czerwoną cebulę obierz, pokrój w krążki. Spodnią część każdej bułki obłóż opłukaną sałatą i cebulą. Nałóż część żurawiny, kotlety i plasterki żółtego sera. Na serze umieść resztę żurawiny oraz sałaty. Przykryj wierzchnimi częściami bułek.
Czas ok. 30 min; porcja – 840 kcal, cena 5,10 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety