Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Góralska kwaśnica"
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2554
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 157
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5880
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2554
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 157
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5880
Składniki
Żeberka podziel na kawałki, a boczek pokrój w plastry. Zalej 2 l wody, dorzuć ziele angielskie, liść laurowy i suszone grzyby (bez namaczania). Zagotuj i zbierz szumowiny. Gotuj ok. 1,5 godz., aż mięso będzie miękkie, następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj do miękkości.
Kapustę poszatkuj, nie odlewaj soku. Dodaj do garnka i gotuj ok. 20 min. Dopraw solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem, kminkiem i majerankiem.Źródło: Takie jest życie