Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Góralska kwaśnica"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1111
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 173
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2211
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4252
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1111
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 173
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2211
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4252
Składniki
Żeberka podziel na kawałki, a boczek pokrój w plastry. Zalej 2 l wody, dorzuć ziele angielskie, liść laurowy i suszone grzyby (bez namaczania). Zagotuj i zbierz szumowiny. Gotuj ok. 1,5 godz., aż mięso będzie miękkie, następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj do miękkości.
Kapustę poszatkuj, nie odlewaj soku. Dodaj do garnka i gotuj ok. 20 min. Dopraw solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem, kminkiem i majerankiem.Źródło: Takie jest życie