Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Góralska kwaśnica"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 472
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 472
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Żeberka podziel na kawałki, a boczek pokrój w plastry. Zalej 2 l wody, dorzuć ziele angielskie, liść laurowy i suszone grzyby (bez namaczania). Zagotuj i zbierz szumowiny. Gotuj ok. 1,5 godz., aż mięso będzie miękkie, następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj do miękkości.
Kapustę poszatkuj, nie odlewaj soku. Dodaj do garnka i gotuj ok. 20 min. Dopraw solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem, kminkiem i majerankiem.Źródło: Takie jest życie