Do góry

Dania główne Przepis na:

Gotowane roladki z indyka

Gotowane roladki z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5017

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Gotowane roladki z indyka"

Składniki

  • 2 plastry piersi indyka
  • mała marchew
  • pół cebuli
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 4 plastry sera salami
  • 2 łyżeczki przyprawy złocistej do kurczaka
  • łyżeczka czosnku granulowanego
  • sól
  • pieprz
  • 4 gałązki natki pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gotowane roladki z indyka

Przygotowanie

  1. Ugotowaną marchew pokrój drobno razem z papryką. Cebulę i natkę posiekaj.

  2. Umyte i osuszone mięso rozbij drewnianym tłuczkiem przez folię.

  3. Natrzyj je solą, pieprzem, przyprawą i czosnkiem.

  4. Na każdym plastrze ułóż ser, marchew, cebulę, paprykę i natkę.

  5. Zwiń całość w rulonik, zwiąż nicią i ugotuj w osolonym wrzątku. Gotowe pokrój na kawałki.

  6. 40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 250

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń