Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny kurczak na ostro. Przepis pochodzi z książki "Gotowe w 30 minut".
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 37
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 139
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 222
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 37
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 139
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 222
Składniki
W garnku zagotuj wodę na makaron. Kostkę czosnku, musztardę, przecier, ocet i wodę wymieszaj razem w osobnej miseczce. Cebulki dymki opłukaj i pokrój, osobno cebulkę (w kosteczkę) a osobno szczypior. Kurczaka pokrój w paseczki i usmaż na oliwie na rumiano. Dodaj do mięsa ostrą mieszankę czosnku, musztardy, wymieszaj i dorzuć cebulkę. Zagotuj i duś na małym ogniu. W między czasie ugotuj makaron al dente wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę dolej do mięsa zostawiając trochę do rozrobienia z mąką. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wszystko wymieszaj. Dodaj 3/4 poszatkowanego szczypioru, zamieszaj i chwilę gotuj. Makaron odcedź, ułóż na talerzu, polej sosem i udekoruj resztą szczypioru. Smacznego.