Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 678
Dodano: 14.05.2014
Odsłon: 706
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
W garnku zagotuj wodę na makaron. Kostkę czosnku, musztardę, przecier, ocet i wodę wymieszaj razem w osobnej miseczce. Cebulki dymki opłukaj i pokrój, osobno cebulkę (w kosteczkę) a osobno szczypior. Kurczaka pokrój w paseczki i usmaż na oliwie na rumiano. Dodaj do mięsa ostrą mieszankę czosnku, musztardy, wymieszaj i dorzuć cebulkę. Zagotuj i duś na małym ogniu. W między czasie ugotuj makaron al dente wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę dolej do mięsa zostawiając trochę do rozrobienia z mąką. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wszystko wymieszaj. Dodaj 3/4 poszatkowanego szczypioru, zamieszaj i chwilę gotuj.
Makaron odcedź, ułóż na talerzu, polej sosem i udekoruj resztą szczypioru. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)