Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane mięso z warzywami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
Kiełbasę umyj, osusz papierowym ręcznikiem i delikatnie natnij.
Z papryki wytnij gniazda nasienne, po czym potnij ją na ćwiartki. To samo zrób z obraną cebulą.
Do mięsa mielonego dodaj roztrzepane jajko oraz 3 łyżki bułki tartej. Dosyp sól i pieprz. Masę wymieszaj, a następnie ulep małe kulki. Patyki do szaszłyków namocz w letniej wodzie. Ostrożnie nadziej na nie wołowinę na przemian z pomidorkami koktajlowymi.
Ułóż przygotowane na ruszcie. Dołóż także główki czosnku (nie obieraj ich z łupin). Całość posyp dość obficie przyprawą do grilla. W razie potrzeby możesz podlewać mięso odrobiną wody lub piwa.
Gotowe danie podawaj, np. z pieczywem, ketchupem i musztardą.Źródło: Kurier TV