Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grillowany ser na sałatce"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 287
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 287
Składniki
Buraki obierz, pokrój w ćwiartki i ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości. Pozostaw do wystudzenia. Pomarańcze sparz, obierz, podziel na cząstki, usuwając białe błonki. Opłucz i osusz liście sałaty, roszponki oraz rukoli.
Przygotowane włóż do dużej salaterki. Pokrop je octem (najlepiej balsamicznym), polej 3-4 łyżkami oleju, wymieszaj, a na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Porcje sałatki poprzekładaj na talerzyki.
Serki posmaruj z obu stron olejem, kładź na patelnię grillową i smaż, aż skórka przyrumieni się na złoty kolor, a środek będzie półpłynny. Kawałki gorącego sera kładź na talerzyki z sałatką.
czas ok. 60 min; porcja – 480 kcal, cena 3,80 złŹródło: Świat kobiety