Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzanka po francusku Roberta Makłowicza"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Składniki
Jajka wbijamy do głębokiego talerza lub miski. Roztrzepujemy z odrobiną mleka i szczyptą cynamonu. Maczamy w nich kawałki chałki (jeśli jest mocno wyschnięta, mo czymy ją nieco dłużej).
Na rozgrzanej patelni roztapiamy kawałek masła klarowanego. Kiedy masło się rozpuści, kładziemy namoczone kawałki chałki i czekamy, aż zarumienią się brzegi.
Wtedy przekładamy na drugą stronę. Po usmażeniu z obu stron przekładamy chałkę na talerz, posypujemy cukrem pudrem (najlepiej przez sitko) i smarujemy odrobiną ulubionego dżemu. Śniadanie gotowe!
Robert Makłowicz, krytyk kulinarny, juror konkursu Tesco dla Szkół – „Talent do niemarnowania”, w którym najmłodsi uczą się, jak nie marnować żywności. Szczegóły na www.tescodlaszkol.plŹródło: Życie na gorąco