Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzanka po francusku Roberta Makłowicza"
Jajka wbijamy do głębokiego talerza lub miski. Roztrzepujemy z odrobiną mleka i szczyptą cynamonu. Maczamy w nich kawałki chałki (jeśli jest mocno wyschnięta, mo czymy ją nieco dłużej).
Na rozgrzanej patelni roztapiamy kawałek masła klarowanego. Kiedy masło się rozpuści, kładziemy namoczone kawałki chałki i czekamy, aż zarumienią się brzegi.
Wtedy przekładamy na drugą stronę. Po usmażeniu z obu stron przekładamy chałkę na talerz, posypujemy cukrem pudrem (najlepiej przez sitko) i smarujemy odrobiną ulubionego dżemu. Śniadanie gotowe!
Robert Makłowicz, krytyk kulinarny, juror konkursu Tesco dla Szkół – „Talent do niemarnowania”, w którym najmłodsi uczą się, jak nie marnować żywności. Szczegóły na www.tescodlaszkol.plŹródło: Życie na gorąco
Kiszona rzepa nie jest popularna w Polsce, ale chętnie jada się ją w innych k...
Odsłon: 2967
Robert Makłowicz w swoim internetowym programie na YouTube podzielił się prze...
Odsłon: 1071
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 1160
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 93
Polędwiczki w sosie kurkowym z zapiekanymi ziemniaczkami najlepiej smakują w...
Odsłon: 3802
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 48
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 1160
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 93
Polędwiczki w sosie kurkowym z zapiekanymi ziemniaczkami najlepiej smakują w...
Odsłon: 3802
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 48
Składniki
Jajka wbijamy do głębokiego talerza lub miski. Roztrzepujemy z odrobiną mleka i szczyptą cynamonu. Maczamy w nich kawałki chałki (jeśli jest mocno wyschnięta, mo czymy ją nieco dłużej).
Na rozgrzanej patelni roztapiamy kawałek masła klarowanego. Kiedy masło się rozpuści, kładziemy namoczone kawałki chałki i czekamy, aż zarumienią się brzegi.
Wtedy przekładamy na drugą stronę. Po usmażeniu z obu stron przekładamy chałkę na talerz, posypujemy cukrem pudrem (najlepiej przez sitko) i smarujemy odrobiną ulubionego dżemu. Śniadanie gotowe!
Robert Makłowicz, krytyk kulinarny, juror konkursu Tesco dla Szkół – „Talent do niemarnowania”, w którym najmłodsi uczą się, jak nie marnować żywności. Szczegóły na www.tescodlaszkol.plŹródło: Życie na gorąco
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka z cukinią
Dania główne
Schab w ziołach
Dania główne
Placki z gotowanych ziemniaków z serem
Dania główne
Krokiety z mięsem
Zapiekanka z cukinią
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 1160
Schab w ziołach
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 93