Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grzybowa ze śliwkami"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12010
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 138
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8821
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155479
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1195
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12010
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 138
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8821
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155479
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1195
Składniki
Grzyby namocz w zimnej wodzie i odstaw na noc. Na drugi dzień ugotuj.
Do drugiego garnka wlej dwie szklanki wody, dodaj obrane warzywa, liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj wywar do miękkości warzyw, po czym go przecedź.
Do czystego wywaru dołóż pokrojone grzyby oraz suszone śliwki i gotuj 15 minut.
Gotową zupę zabiel hartowaną śmietanką. Podawaj np. z domowymi kluseczkami.Źródło: Telemax