Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grzybowa ze śliwkami"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 85
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 85
Składniki
Grzyby namocz w zimnej wodzie i odstaw na noc. Na drugi dzień ugotuj.
Do drugiego garnka wlej dwie szklanki wody, dodaj obrane warzywa, liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj wywar do miękkości warzyw, po czym go przecedź.
Do czystego wywaru dołóż pokrojone grzyby oraz suszone śliwki i gotuj 15 minut.
Gotową zupę zabiel hartowaną śmietanką. Podawaj np. z domowymi kluseczkami.Źródło: Telemax