Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105450
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 28
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105450
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 28
Składniki
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę, wrzucić do rondla na rozpuszczoną margarynę, chwilę podsmażyć na dużym ogniu, następnie z mniejszyć ogień i przykryć pokrywką i dusić 30 min.
Cebulę obrać, pokroić w półplasterki.Po upływie czasu duszenia samego mięsa, dodać cebulę i podlać ok 2 L wody. Dodać kostki mięsne i wszystkie przyprawy. Dusić do miękkości mięsa.
W między czasie obrać 2 główki czosnku, jedną pokroić w plasterki, a drógą przepuścić przez praskę do czosnku, dodać wraz z musztardą w połowie duszenia do gulaszu.
Gdy mięso już zmięknie, dodać umyte pieczarki (w całości). Poddusić całość, aż pieczarki nieco zmiękną i dodać mrożonke "warzywa na patelnie". Dodać rozpuszczone w zimnej ok. 0,5 L wodzie proszki z torebek Zagotować i dusić często mieszając, aż pieczarki i mrożonka będą miękie. Podawać z czym się lubi (ja preferuję ziemniaki). SMACZNEGO!