Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12143
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1361
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12833
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4490
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12143
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1361
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12833
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4490
Składniki
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę, wrzucić do rondla na rozpuszczoną margarynę, chwilę podsmażyć na dużym ogniu, następnie z mniejszyć ogień i przykryć pokrywką i dusić 30 min.
Cebulę obrać, pokroić w półplasterki.Po upływie czasu duszenia samego mięsa, dodać cebulę i podlać ok 2 L wody. Dodać kostki mięsne i wszystkie przyprawy. Dusić do miękkości mięsa.
W między czasie obrać 2 główki czosnku, jedną pokroić w plasterki, a drógą przepuścić przez praskę do czosnku, dodać wraz z musztardą w połowie duszenia do gulaszu.
Gdy mięso już zmięknie, dodać umyte pieczarki (w całości). Poddusić całość, aż pieczarki nieco zmiękną i dodać mrożonke "warzywa na patelnie". Dodać rozpuszczone w zimnej ok. 0,5 L wodzie proszki z torebek Zagotować i dusić często mieszając, aż pieczarki i mrożonka będą miękie. Podawać z czym się lubi (ja preferuję ziemniaki). SMACZNEGO!