Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2524
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 484
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 198
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 758
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2524
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 484
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 198
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 758
Składniki
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę, wrzucić do rondla na rozpuszczoną margarynę, chwilę podsmażyć na dużym ogniu, następnie z mniejszyć ogień i przykryć pokrywką i dusić 30 min.
Cebulę obrać, pokroić w półplasterki.Po upływie czasu duszenia samego mięsa, dodać cebulę i podlać ok 2 L wody. Dodać kostki mięsne i wszystkie przyprawy. Dusić do miękkości mięsa.
W między czasie obrać 2 główki czosnku, jedną pokroić w plasterki, a drógą przepuścić przez praskę do czosnku, dodać wraz z musztardą w połowie duszenia do gulaszu.
Gdy mięso już zmięknie, dodać umyte pieczarki (w całości). Poddusić całość, aż pieczarki nieco zmiękną i dodać mrożonke "warzywa na patelnie". Dodać rozpuszczone w zimnej ok. 0,5 L wodzie proszki z torebek Zagotować i dusić często mieszając, aż pieczarki i mrożonka będą miękie. Podawać z czym się lubi (ja preferuję ziemniaki). SMACZNEGO!