Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo łatwe do przyrządzenia i tanie, koszt tego dania dla 2 osób to około 3 zł. Dobrze smakuje z pieczywem lub plackami ziemniaczanymi.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6934
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5214
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2281
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6934
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5214
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2281
Składniki
Oczyszczamy serca około 300 g wkradamy do garnka i zalewamy woda do przykrycia. Dodajemy 3 marchewki obrane i pokrojone, sól, pieprz, ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu około 40 minut.
Zapiekamy na suchej patelni 2 łyżki mąki, do uzyskania brązowego koloru. Zalewamy wywarem z serc około 4 łyżki, mieszamy i dodajemy do serc. Gotujemy około 5 minut i gotowe.