Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz stu serc

Gulasz stu serc

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 139

Danie bardzo łatwe do przyrządzenia i tanie, koszt tego dania dla 2 osób to około 3 zł. Dobrze smakuje z pieczywem lub plackami ziemniaczanymi.

Składniki

  • serca z kurczaka
  • Marchew
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gulasz stu serc

Przygotowanie

  1. Oczyszczamy serca około 300 g wkradamy do garnka i zalewamy woda do przykrycia. Dodajemy 3 marchewki obrane i pokrojone, sól, pieprz, ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu około 40 minut.

  2. Zapiekamy na suchej patelni 2 łyżki mąki, do uzyskania brązowego koloru. Zalewamy wywarem z serc około 4 łyżki, mieszamy i dodajemy do serc. Gotujemy około 5 minut i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń