Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz w papryce

Gulasz w papryce

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 25

Dodano:

Odsłon: 167

Trochę inny pomysł na tradycyjny i lubiany gulasz

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składnik kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju cebulę, następnie pieczarki, marchewkę, cukinie, kiełbasę. Dorzucamy pomidory, doprawiamy i dusimy 10-15 min.

  2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Odcinamy górną część papryki. Wycinamy środki. Smarujemy olejem. Następnie faszerujemy przygotowanym gulaszem i pieczemy w naczyniu żaroodpornym 30-40 min aż papryka papryka zmięknie i lekko się przyrumieni.

  3. Papryki podajemy posypaną świeżą pietruszką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń