Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z białej ryby w mleku kokosowym"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 65
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 344
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1627
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 65
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 344
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1627
Składniki
Filety z ryby umyj i osusz. Polej 2 łyżkami soku z limonki, pokrój na kawałki i posól. Odłóż na 30 minut do lodówki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij krótko na oleju. Zdejmij z patelni.
Na tej samej patelni podsmaż kawałki ryby. Paprykę umyj, pokrój w długie paski, czosnek i chili oczyść, posiekaj w plasterki, dorzuć do mięsa razem z podsmażoną cebulą.
Mleko kokosowe zmiksuj krótko z koncentratem pomidorowym i bulionem. Dopraw przyprawami. Wlej na patelnię. Duś pod przykryciem do miękkości ryby, ok. 30 minut.
Natkę posiekaj. Rozłóż po porcji gulaszu do miseczek, posyp natką, podawaj z bagietką. Możesz też posypać gorący gulasz żółtym serem i zapiec w piekarniku przez kilka minut.Źródło: Naj