Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z białej ryby w mleku kokosowym"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 428
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 102
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 428
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 102
Składniki
Filety z ryby umyj i osusz. Polej 2 łyżkami soku z limonki, pokrój na kawałki i posól. Odłóż na 30 minut do lodówki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij krótko na oleju. Zdejmij z patelni.
Na tej samej patelni podsmaż kawałki ryby. Paprykę umyj, pokrój w długie paski, czosnek i chili oczyść, posiekaj w plasterki, dorzuć do mięsa razem z podsmażoną cebulą.
Mleko kokosowe zmiksuj krótko z koncentratem pomidorowym i bulionem. Dopraw przyprawami. Wlej na patelnię. Duś pod przykryciem do miękkości ryby, ok. 30 minut.
Natkę posiekaj. Rozłóż po porcji gulaszu do miseczek, posyp natką, podawaj z bagietką. Możesz też posypać gorący gulasz żółtym serem i zapiec w piekarniku przez kilka minut.Źródło: Naj