Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z jabłkami"
Kto powiedział, że pizza nie może być słodka. Sosem jest niskosłodzony dżem t...
Odsłon: 532
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 35
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 84
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 35
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 84
Składniki
Brukselkę lekko rozmroź, przekrój na połówki, wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 2 minuty. Odlej na sicie, przelej zimną wodą. Obraną cebulę pokrój w piórka. Jabłka umyj, przekrój na połówki i pozbaw gniazd nasiennych, a następnie pokrój w plasterki.
W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć oczyszczone i pokrojone w kostkę mięso, obsmaż krótko. Dopraw solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Podlej wodą i duś do miękkości około 40 minut.
Na patelni rozgrzej kolejne 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę i jabłka. Dodaj brukselkę. Wciśnij sok z połówki cytryny. Całość starannie wymieszaj, a następnie przełóż do rondla z uduszonym mięsem. Jeszcze chwilę razem podgrzewaj (w razie potrzeby ponownie dopraw). Podawaj z żurawiną i śmietaną.
Porcja – 600 kcal, cena 5 zł, 4 porcje , czas ok. 60 min;Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Dania główne
Ryż z kurczakiem
Dania główne
Pinsa drugie odkrycie
Dania główne
Kulki mięsa z masłem
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 7
Ryż z kurczakiem
Dzisiaj tak na szybki obiad ryż z kurczakiem, proste , smaczne danie .
Odsłon: 50