Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z jabłkami"
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2350
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 233
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 200
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2350
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 233
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 200
Składniki
Brukselkę lekko rozmroź, przekrój na połówki, wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 2 minuty. Odlej na sicie, przelej zimną wodą. Obraną cebulę pokrój w piórka. Jabłka umyj, przekrój na połówki i pozbaw gniazd nasiennych, a następnie pokrój w plasterki.
W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć oczyszczone i pokrojone w kostkę mięso, obsmaż krótko. Dopraw solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Podlej wodą i duś do miękkości około 40 minut.
Na patelni rozgrzej kolejne 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę i jabłka. Dodaj brukselkę. Wciśnij sok z połówki cytryny. Całość starannie wymieszaj, a następnie przełóż do rondla z uduszonym mięsem. Jeszcze chwilę razem podgrzewaj (w razie potrzeby ponownie dopraw). Podawaj z żurawiną i śmietaną.
Porcja – 600 kcal, cena 5 zł, 4 porcje , czas ok. 60 min;Źródło: Świat kobiety