Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z kiełbaskami i warzywami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7867
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 294
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3099
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7867
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 294
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3099
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Składniki
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 2,30 zł
Obieramy marchew, ziemniaki i cebulę. Kiełbaski lub parówki kroimy pod kątem w 2–3-centymetrowe kawałki, marchew w plastry, cebulę w grube półplastry, a obrane ziemniaki w kostkę.
Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażamy z każdej strony kawałki kiełbasek lub parówek na złoty kolor i przekładamy na talerz. Następnie na oleju smażymy marchew, ziemniaki i cebulę, energicznie mieszając, aby nie przywarły.
Przekładamy do garnka i zalewamy 3/4 litra wody. Dodajemy bulion instant i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na wolnym ogniu 15–20 minut. Przed końcem dodajemy podrumienione kiełbaski, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy.
Zaprawiamy koncentratem pomidorowym i mąką. Gotujemy jeszcze 2–3 minuty, żeby gulasz zgęstniał.
Natkę pietruszki drobno siekamy i posypujemy nią porcje tuż przed podaniem.Źródło: Rewia