Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z mlekiem kokosowym"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Mięso pokrój w paski. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce. Cebulę pokrój w plastry, a paprykę w kostkę. Na rozgrzanym oleju usmaż mięso.
Dodaj dymkę, czosnek, imbir i paprykę. Dopraw solą, pieprzem, chili, kminkiem i cynamonem. Całość podsmaż. Mleko kokosowe, sos sojowy i bulion zagotuj. Przykryj i duś około 1 1/2 godziny.
Mąkę wymieszaj z wodą. Gdy nie będzie grudek wlej ją do gulaszu i zagotuj. Dopraw solą, pieprzem i posiekaną kolendrą.Źródło: Na żywo