Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulaszowa z wołowiną"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4100
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416140
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2791
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4100
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416140
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2791
Składniki
Wołowinę umyj. Ziemniaki, marchewki, pietruszkę, cebulę oraz czosnek obierz, pokrój na kawałeczki. Pieczarki oczyść, potnij na połówki. Mięso oprósz mąką.
W garnku rozgrzej olej. Wrzuć mięso, cebulę i czosnek, zrumień je. Dołóż grzyby i resztę warzyw (oprócz ziemniaków). Smaż chwilę. Posyp słodką i ostrą papryką. Zalej 5 szklankami wody. Dołóż przyprawy.
Gotuj przez 40 minut. Wrzuć ziemniaki i gotuj jeszcze 10 minut. Wymieszaj z koncentratem. Jeszcze raz przypraw do smaku. Zupę ponownie zagotuj. Udekoruj.Źródło: Naj