Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulaszowa z wołowiną"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Wołowinę umyj. Ziemniaki, marchewki, pietruszkę, cebulę oraz czosnek obierz, pokrój na kawałeczki. Pieczarki oczyść, potnij na połówki. Mięso oprósz mąką.
W garnku rozgrzej olej. Wrzuć mięso, cebulę i czosnek, zrumień je. Dołóż grzyby i resztę warzyw (oprócz ziemniaków). Smaż chwilę. Posyp słodką i ostrą papryką. Zalej 5 szklankami wody. Dołóż przyprawy.
Gotuj przez 40 minut. Wrzuć ziemniaki i gotuj jeszcze 10 minut. Wymieszaj z koncentratem. Jeszcze raz przypraw do smaku. Zupę ponownie zagotuj. Udekoruj.Źródło: Naj