Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulaszowa z wołowiną"
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 153
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 105
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 53
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 153
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 105
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 53
Składniki
Wołowinę umyj. Ziemniaki, marchewki, pietruszkę, cebulę oraz czosnek obierz, pokrój na kawałeczki. Pieczarki oczyść, potnij na połówki. Mięso oprósz mąką.
W garnku rozgrzej olej. Wrzuć mięso, cebulę i czosnek, zrumień je. Dołóż grzyby i resztę warzyw (oprócz ziemniaków). Smaż chwilę. Posyp słodką i ostrą papryką. Zalej 5 szklankami wody. Dołóż przyprawy.
Gotuj przez 40 minut. Wrzuć ziemniaki i gotuj jeszcze 10 minut. Wymieszaj z koncentratem. Jeszcze raz przypraw do smaku. Zupę ponownie zagotuj. Udekoruj.Źródło: Naj