Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk korzenny"
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 307
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1433
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 435
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1139
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 307
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1433
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 435
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1139
Składniki
Mięso umyć osuszyć, naciąć głęboko z jednej strony (tak, aby powstała kieszeń), natrzeć solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odstawić na ok. 2 godziny w chłodne miejsce. Bułkę namoczyć w soku, odcisnąć, sok zachować.
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Wątróbkę posiekać. 10 dag masła utrzeć, dosypać po pół łyżeczki goździków, cynamonu, imbiru i 1 łyżeczkę rozmarynu, zmiksować z żółtkami i bułką, wymieszać z wątróbką, bakaliami i pianą.
Masą nadziać mięso, otwór spiąć wykałaczkami. Pieczeń ułożyć w brytfance, obłożyć masłem, oprószyć rozmarynem. Piec ok. 90 minut w temp. 180oC. W trakcie pieczenia polewać pieczeń sokiem z pomarańczy i naturalnym sosem.Źródło: Twoje Imperium