Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk korzenny"
Ciasteczka z przyprawą korzenną i miodem w fantazyjnych kształtach. Oczywiści...
Odsłon: 521
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 463
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 115
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 463
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso umyć osuszyć, naciąć głęboko z jednej strony (tak, aby powstała kieszeń), natrzeć solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odstawić na ok. 2 godziny w chłodne miejsce. Bułkę namoczyć w soku, odcisnąć, sok zachować.
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Wątróbkę posiekać. 10 dag masła utrzeć, dosypać po pół łyżeczki goździków, cynamonu, imbiru i 1 łyżeczkę rozmarynu, zmiksować z żółtkami i bułką, wymieszać z wątróbką, bakaliami i pianą.
Masą nadziać mięso, otwór spiąć wykałaczkami. Pieczeń ułożyć w brytfance, obłożyć masłem, oprószyć rozmarynem. Piec ok. 90 minut w temp. 180oC. W trakcie pieczenia polewać pieczeń sokiem z pomarańczy i naturalnym sosem.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Roladki z pieczarkami
Dania główne
Kotlety drobiowe z mozzarellą
Dania główne
Steki wieprzowe z pieczarkami
Dania główne
Zapiekanka rodzinna
Roladki z pieczarkami
Roladki z pieczarkami to ciekawa propozycja dania obiadowego, która podpasuje...
Odsłon: 715
Kotlety drobiowe z mozzarellą
Drobiowe pyszne kotleciki, takich jeszcze nie jadłeś. Smak tych kotletów rozp...
Odsłon: 170