Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk pieczony w sosie porowym"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22690
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15048
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4802
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45091
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22690
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15048
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4802
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45091
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę i posiekanego pora. Gdy się zrumienią, dodaj musztardę, śmietanę oraz starty ser żółty. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, gałką muszkatołową oraz skórką z cytryny. Duś pod przykryciem około 15 minut.
Mięso umyj, osusz, pokrój na filety i lekko posól. Usmaż z każdej strony. Przełóż do żaroodpornego naczynia, zalej sosem porowym i piecz pod przykryciem 30 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.Źródło: Dobry Tydzień