Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk pieczony w sosie porowym"
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4673
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 102
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 318
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4673
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 102
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 318
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę i posiekanego pora. Gdy się zrumienią, dodaj musztardę, śmietanę oraz starty ser żółty. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, gałką muszkatołową oraz skórką z cytryny. Duś pod przykryciem około 15 minut.
Mięso umyj, osusz, pokrój na filety i lekko posól. Usmaż z każdej strony. Przełóż do żaroodpornego naczynia, zalej sosem porowym i piecz pod przykryciem 30 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.Źródło: Dobry Tydzień