Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk pieczony w sosie porowym"
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 98
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 938
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 325
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 98
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 938
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 325
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę i posiekanego pora. Gdy się zrumienią, dodaj musztardę, śmietanę oraz starty ser żółty. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, gałką muszkatołową oraz skórką z cytryny. Duś pod przykryciem około 15 minut.
Mięso umyj, osusz, pokrój na filety i lekko posól. Usmaż z każdej strony. Przełóż do żaroodpornego naczynia, zalej sosem porowym i piecz pod przykryciem 30 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.Źródło: Dobry Tydzień