Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z farszem z pomidorów i oliwek"
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 212
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 572
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 212
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 572
Składniki
Ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Połącz z sokiem z cytryny, olejem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, wymieszaj. Marynatą natrzyj mięso. Ostrym wąskim nożem zrób otwór przez całą długość piersi.
Serek wymieszaj z posiekanymi pomidorami, oliwkami, rzodkiewkami, solą i pieprzem. Pastą dokładnie nafaszeruj mięso. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 150°C przez godzinę.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień