Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z farszem z pomidorów i oliwek"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Połącz z sokiem z cytryny, olejem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, wymieszaj. Marynatą natrzyj mięso. Ostrym wąskim nożem zrób otwór przez całą długość piersi.
Serek wymieszaj z posiekanymi pomidorami, oliwkami, rzodkiewkami, solą i pieprzem. Pastą dokładnie nafaszeruj mięso. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 150°C przez godzinę.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień