Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4447
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1456
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 400
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4447
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1456
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 400
Składniki
Mięso pokroić w drobną kostkę (jak na gulasz), wrzucić na rozgrzany olej, dodać cebulkę pokrojoną w piórka. Zrumienić, podlać wodą, dodać wcześnie namoczone grzyby. Gotować na małym ogniu, dodać sól, pieprz, paprykę. Gdy mięso trochę zmięknie dodać starte ogórki na łezce, ketchup i koncentrat. Doprawić przyprawami i dalej gotować na małym ogniu. Na koniec zagęścić trochę mąką. Sos jest pikantny, pyszny i ładnie (kolorystycznie) prezentuje się na talerzu. Podaje do tego ziemniaki lub ryż i oczywiście ogórki konserwowe.