Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Składniki
Mięso pokroić w drobną kostkę (jak na gulasz), wrzucić na rozgrzany olej, dodać cebulkę pokrojoną w piórka. Zrumienić, podlać wodą, dodać wcześnie namoczone grzyby. Gotować na małym ogniu, dodać sól, pieprz, paprykę. Gdy mięso trochę zmięknie dodać starte ogórki na łezce, ketchup i koncentrat. Doprawić przyprawami i dalej gotować na małym ogniu. Na koniec zagęścić trochę mąką. Sos jest pikantny, pyszny i ładnie (kolorystycznie) prezentuje się na talerzu. Podaje do tego ziemniaki lub ryż i oczywiście ogórki konserwowe.