Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaglaki po toskańsku"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5856
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 314
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5856
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 314
Składniki
Kaszę opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz. Zagotuj 3 szkl. wody i wsyp kaszę. Zamieszaj, zmniejsz gaz i przykryj pokrywką. Gotuj ok. 20 minut. Kaszę dobrze osącz.
Zimną kaszę zmiksuj z twarogiem na gładką masę. Wsyp obie mąki i przyprawy. Zagnieć gładkie ciasto. Odrywaj małe kawałki, formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, każdą lekko spłaszcz. Zagotuj wodę i wrzucaj po kilkanaście kluseczek. Gotuj na małym ogniu, aż wypłyną na wierzch.
Cukinię, cebulę, pomidory i czosnek obierz, podduś na oleju, większe kawałki warzyw rozgnieć widelcem. Jaglaki wymieszaj z koncentratem pomidorowym, polej gulaszem, posyp serem. Na koniec udekoruj listkami bazylii.Źródło: Naj