Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaglaki po toskańsku"
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 179
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8603
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 400
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 179
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8603
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 400
Składniki
Kaszę opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz. Zagotuj 3 szkl. wody i wsyp kaszę. Zamieszaj, zmniejsz gaz i przykryj pokrywką. Gotuj ok. 20 minut. Kaszę dobrze osącz.
Zimną kaszę zmiksuj z twarogiem na gładką masę. Wsyp obie mąki i przyprawy. Zagnieć gładkie ciasto. Odrywaj małe kawałki, formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, każdą lekko spłaszcz. Zagotuj wodę i wrzucaj po kilkanaście kluseczek. Gotuj na małym ogniu, aż wypłyną na wierzch.
Cukinię, cebulę, pomidory i czosnek obierz, podduś na oleju, większe kawałki warzyw rozgnieć widelcem. Jaglaki wymieszaj z koncentratem pomidorowym, polej gulaszem, posyp serem. Na koniec udekoruj listkami bazylii.Źródło: Naj