Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaglaki po toskańsku"
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 75
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2348
Polecam.
Odsłon: 108
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 75
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2348
Polecam.
Odsłon: 108
Składniki
Kaszę opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz. Zagotuj 3 szkl. wody i wsyp kaszę. Zamieszaj, zmniejsz gaz i przykryj pokrywką. Gotuj ok. 20 minut. Kaszę dobrze osącz.
Zimną kaszę zmiksuj z twarogiem na gładką masę. Wsyp obie mąki i przyprawy. Zagnieć gładkie ciasto. Odrywaj małe kawałki, formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, każdą lekko spłaszcz. Zagotuj wodę i wrzucaj po kilkanaście kluseczek. Gotuj na małym ogniu, aż wypłyną na wierzch.
Cukinię, cebulę, pomidory i czosnek obierz, podduś na oleju, większe kawałki warzyw rozgnieć widelcem. Jaglaki wymieszaj z koncentratem pomidorowym, polej gulaszem, posyp serem. Na koniec udekoruj listkami bazylii.Źródło: Naj