Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaglaki po toskańsku"
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4193
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 34096
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9728
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4193
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 34096
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9728
Składniki
Kaszę opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz. Zagotuj 3 szkl. wody i wsyp kaszę. Zamieszaj, zmniejsz gaz i przykryj pokrywką. Gotuj ok. 20 minut. Kaszę dobrze osącz.
Zimną kaszę zmiksuj z twarogiem na gładką masę. Wsyp obie mąki i przyprawy. Zagnieć gładkie ciasto. Odrywaj małe kawałki, formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, każdą lekko spłaszcz. Zagotuj wodę i wrzucaj po kilkanaście kluseczek. Gotuj na małym ogniu, aż wypłyną na wierzch.
Cukinię, cebulę, pomidory i czosnek obierz, podduś na oleju, większe kawałki warzyw rozgnieć widelcem. Jaglaki wymieszaj z koncentratem pomidorowym, polej gulaszem, posyp serem. Na koniec udekoruj listkami bazylii.Źródło: Naj