Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaglaki po toskańsku"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415582
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2621
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415582
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2621
Składniki
Kaszę opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz. Zagotuj 3 szkl. wody i wsyp kaszę. Zamieszaj, zmniejsz gaz i przykryj pokrywką. Gotuj ok. 20 minut. Kaszę dobrze osącz.
Zimną kaszę zmiksuj z twarogiem na gładką masę. Wsyp obie mąki i przyprawy. Zagnieć gładkie ciasto. Odrywaj małe kawałki, formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, każdą lekko spłaszcz. Zagotuj wodę i wrzucaj po kilkanaście kluseczek. Gotuj na małym ogniu, aż wypłyną na wierzch.
Cukinię, cebulę, pomidory i czosnek obierz, podduś na oleju, większe kawałki warzyw rozgnieć widelcem. Jaglaki wymieszaj z koncentratem pomidorowym, polej gulaszem, posyp serem. Na koniec udekoruj listkami bazylii.Źródło: Naj