Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaglane leniwe z sosem jagodowym"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 187
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 918
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 187
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 918
Składniki
Kaszę przelewam zimną wodą na sitku, przesy puję do garnka, wlewam 2/3 szklanki wody i gotuję, aż kasza wchłonie całą wodę. Wstawiam na co najmniej 30 minut pod koc.
Przestudzoną kaszę przekładam do miski, dodaję biały ser, jajka i miksuję blenderem. Dosypuję mąki, sól i wyrabiam ciasto, aż będzie gładkie. Na podsypanej mąką desce formuję wałek. Odcinam nożem po skosie kawałki pierogów. Gotuję we wrzącej wodzie od momentu wypłynięcia na wierzch, trwa to około dwóch minut.
Jagody myję, odsączam z wody i miksuję blenderem. Pierogi podaję z sosem jagodowym i jogurtem greckim. Można posypać cukrem.
60 min • Porcja 121 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 4-5 porcji.Źródło: Kobieta i życie