Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaglane leniwe z sosem jagodowym"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1434
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1357
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 259
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1434
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1357
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 259
Składniki
Kaszę przelewam zimną wodą na sitku, przesy puję do garnka, wlewam 2/3 szklanki wody i gotuję, aż kasza wchłonie całą wodę. Wstawiam na co najmniej 30 minut pod koc.
Przestudzoną kaszę przekładam do miski, dodaję biały ser, jajka i miksuję blenderem. Dosypuję mąki, sól i wyrabiam ciasto, aż będzie gładkie. Na podsypanej mąką desce formuję wałek. Odcinam nożem po skosie kawałki pierogów. Gotuję we wrzącej wodzie od momentu wypłynięcia na wierzch, trwa to około dwóch minut.
Jagody myję, odsączam z wody i miksuję blenderem. Pierogi podaję z sosem jagodowym i jogurtem greckim. Można posypać cukrem.
60 min • Porcja 121 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 4-5 porcji.Źródło: Kobieta i życie