Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaglane leniwe z sosem jagodowym"
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2443
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 148
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5818
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2443
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 148
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5818
Składniki
Kaszę przelewam zimną wodą na sitku, przesy puję do garnka, wlewam 2/3 szklanki wody i gotuję, aż kasza wchłonie całą wodę. Wstawiam na co najmniej 30 minut pod koc.
Przestudzoną kaszę przekładam do miski, dodaję biały ser, jajka i miksuję blenderem. Dosypuję mąki, sól i wyrabiam ciasto, aż będzie gładkie. Na podsypanej mąką desce formuję wałek. Odcinam nożem po skosie kawałki pierogów. Gotuję we wrzącej wodzie od momentu wypłynięcia na wierzch, trwa to około dwóch minut.
Jagody myję, odsączam z wody i miksuję blenderem. Pierogi podaję z sosem jagodowym i jogurtem greckim. Można posypać cukrem.
60 min • Porcja 121 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 4-5 porcji.Źródło: Kobieta i życie