Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jagnięce kotleciki z potrawką z soczewicy"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
ok. 40 minut
Soczewicę opłukać na sitku, dobrze osączyć. Cebulę obrać, posiekać. W garnku rozgrzać masło. Zeszklić na nim cebulę. Dołożyć soczewicę. Zalać 750 ml wody. Poczekać, aż woda zawrze, następnie zmniejszyć płomień i gotować około 30 minut pod przykryciem.
Pomarańczę polać wrzątkiem, obrać ze skórki. Dokładnie usunąć białą wewnętrzną warstwę. Z miąższu pomarańczy powycinać fileciki. Owoc granatu przekroić na pół, wybrać łyżeczką miąższ. Rodzynki opłukać, wrzucić do soczewicy ok. 5 minut przed końcem gotowania.
Potrawkę przyprawić do smaku bulionem w proszku, mielonym zielem angielskim oraz cynamonem. Kotleciki jagnięce opłukać, wytrzeć do sucha.
Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju 3-4 minuty, czasem obracając. Pod koniec poprószyć solą i pieprzem. Soczewicę wymieszać z rozdrobnionymi owocami. Kotleciki serwować z potrawką z soczewicy.Źródło: Życie na gorąco